Eddies blogg

Eddies blogg

Min nya vän Ellinor

Social träningPosted by Ewa Ögren Wed, July 15, 2009 14:02:43

Igår skrev jag här på bloggen men något hände så det försvann. Så jag gör ett nytt försök. Jo, igår träffade jag en liten tjej som heter Ellinor. Hon är 9 år och var med sin pappa och tankade bilen- precis som vi gjorde. Ja, min matte alltså. När hennes pappa såg att jag och Embla var border collies började han prata med min matte. Han berättade att de hade en korsning mellan schäfer och bordercollie. Ellinor kröp in till oss i bilen och hon fick jättemånga pussar av mig. Hoppas hon kommer och hälsar på någon gång. Den här filmen hittade matte idag. "Är katter bättre än hundar?". Äsch, det vet ju alla att....

Filmen, klicka här

Med tassarna på tangentbordet. Eddie

  • Comments(0)//eddiesblogg.hundochkatter.se/#post18

Jag har varit stand-in

Social träningPosted by Ewa Ögren Thu, February 26, 2009 18:50:02

Hej!

Idag är det torsdag och jag måste berätta vad som hände i måndags. Jag fick följa med matte till Vift!!Yeah!!!!! Äntligen fick jag följa med och Embla fick stanna hemma. Hon är på drutten som husse brukar säga när katterna, som delar hus med oss andra, löper.

Det var så himla kul att få vara ensam med matte och få hitta på något roligt att göra. Tyvärr var det så halt och isigt på gårdsplanen att vi inte kunde träna ute så vi fick träna inne i klubbstugan. Jag fick inte vara med på så många grejer för det här är ju vovvar som har tränat i flera år och jag är ju bara nyss fyllda 8 - månader alltså. Men jag var nästan lika duktig som min moster Embla brukar vara på platsliggning. Jag var nog inte sämst i gruppen iaf.

I morse när vi skulle på vår dagliga långa morgonpromenad var det så halt så matte vågade inte gå särskilt långt idag. Hoppas att det inte är så halt i morgon. Jag glömde tala om när vi går ut på morgonen - klockan halv sex! Det är tur att vi är morgonpigga!

Ikväll har vi tränat lite inomhus. Jag har fått träna på platsliggning tillsammans med Embla. Det gick hur bra som helst. Sen tränade jag på att sitta och ligga plats och lite cirkusövningar som att snurra och att backa mellan mattes ben. Det var kul för då fick vi mjukost från en tub. Gott!

Måste sluta nu för vi ska gå ut.

Eddie

  • Comments(0)//eddiesblogg.hundochkatter.se/#post9

Hundpromenad

Social träningPosted by Ewa Ögren Sat, August 09, 2008 22:59:23

Ikväll gick jag, Embla och matte runt Byttorpssjön. Gick och gick- jag blev buren den mesta tiden. Låg innanför mattes tröja och myste. Det var bara lilla nosen som stack ut för det mesta. Men min matte tycker jag är duktig att gå i koppel när jag försöker.

Jag var i med tassarna i sjön för första gången. Det var helt ok! Jag blir nog ingen sån där badkruka som min moster är! Min mamma och mormor är ju som små sälar när det gäller vatten så jag kanske brås på dem.

Ikväll var jag jättehungrig. Jag har ju inte velat äta idag, men nu gick jag lös på Emblas mat. Den är mycket godare än min. Det är samma märke "James wellbeloved", men Embla har kalkon och ris och jag har lamm och ris. Så matte blandade min mat med hennes för att lura mig att äta. Tror hon att jag är dum eller? Men jag lät henne tro det. Hursomhelst, vi får se hur min lilla magen tycker om att få mat.

Här kommer bilder från promenaden som matte tog

med mobilen:

  • Comments(0)//eddiesblogg.hundochkatter.se/#post4

Min syster Blackie

Social träningPosted by Ewa Ögren Sat, August 09, 2008 16:32:33

Idag fick jag besök av min uppfödare Eva och lillasyster Blackie. Det var tur att de kom för min matte var orolig för att jag har fått diarré. Först ville det inte komma något alls men nu sprutar det ur mig. Inte vill jag äta heller! Eva tyckte att vi skulle avvakta lite men se till att jag dricker mycket vatten.

Det var kul att få träffa Blackie igen. Jag träffade ju henne en stund i går också. På tisdag flyttar hon till sin nya familj i stan och då kanske vi springer på varandra. Vi busade, sprang runt och lekte. I bland gnabbades vi också - ni vet ju hur tjejer kan vara!

Mitt i allt detta kom Lukas, en stor svart flat coated retriever. Jag blev lite rädd för honom för han sprang nästan över mig när han lekte med Embla. De tycker jättemycket om varandra och är nog lite kära, tror jag. Det blev lite lugnare när han gick.

När Eva och Blackie hade åkt drack jag lite vatten och sedan gick vi och la oss alla tre, matte, Embla och jag. Vi sov i nästan två timmar. Då var det dags för mig att gå på toa igen. Magen är fortfarande dålig. På måndag ringer matte till Ylva som är en jättebra veterinär och hör med henne om inte jag har blivit bättre.

Här är fler bilder:

  • Comments(0)//eddiesblogg.hundochkatter.se/#post3