Eddies blogg

Eddies blogg

Mycket har hänt

Tävlingslydnad 1Posted by Ewa Ögren Mon, September 28, 2009 23:57:43

Ja, det är en hel del som har hänt sedan matte och jag satte oss ner och skrev. Jag började ju på agility - men matte tyckte att jag var så feg på så många hinder så hon vill att jag ska växa till mig lite. Min moster Embla får gå istället för hon är faktiskt riktigt modig och duktig. Men så är hon ju fyra år och jag är bara ett år. Hon var lika feg som jag när hon testade vid min ålder.

På agilityn idag gick det inte särskilt bra. Vi har inte tränat som vi borde och då märks det givetvis. Dessutom tycker min matte att det märks att min p-stav som veterinär Ylva tryckte in i min nacke i januari har slutat att verka. Matte säger att jag är väldigt mycket kille nu - vad är det för fel med det? Det är kul att utmana andra killar, och tjejer WOW!!! De är ju så fina. Men, inte får man ha roligt. Nejdå! Idag ringde matte till Ylva så snart kommer hon antagligen hem till oss och sticker mig i nacken igen. Det gjorde lite ont men det har jag inte berättat för matte.

Vad gjorde vi då på träningen idag då

- Vi tränade target- då ska jag nosa på mattes handflata och få godis efter klicket. Det är väl inget svårt?! Tanken är tydligen att det ska leda till att ligga med hakan på marken vid platsliggning. Det var inget svårt för det kunde jag ganska bra sedan i våras då jag faktiskt lärde mig det när moster tränade. Hahaha! Hon kan inte det, men jag kan!

- Vad som inte gick så bra - eller inte alls var platsliggning. Matte måste träna det med mig på olika platser. Jag brukar kunna det ganska bra när moster Embla ligger bredvid. Matte, gå bara en liten, liten bit ifrån mig är du snäll.

- Stå! Det ska vi också träna på. Matte prövade med boll och med en skål som stod bakom mig med lite godis i. Vilket tror ni jag gillade mest? Godiskskålen, så klart!! Vi tränade också att jag gick bredvid matte som höll en boll i vänsterhanden. Rätt som det var sa hon STÅ!! och slängde iväg bollen bakåt med ett litet, litet knyck. Rätt så kul! Det gick ganska bra. Det som var svårt var när matte la godis i en skål, satte mig framför, gick en bit och när jag gick fram mot henne sa hon STÅ!! och så skulle jag springa till godiset. Problemet var bara att jag hade svårt att fatta att jag skulle liksom sitta eller stå lugnt framför skålen. Det matte måste vi också träna på.

  • Comments(0)//eddiesblogg.hundochkatter.se/#post22

Vift den 27 maj

Tävlingslydnad 1Posted by Ewa Ögren Sat, May 30, 2009 20:39:34

Hej!

I onsdags var jag och matte på Vift igen. Vi var lite sena för min matte var tvungen att fixa lite saker innan vi kom iväg. Hon fattade inte att jag tycker det är pinsamt att komma sent - men hon ringde i alla fall till Lottis och talade om att vi var sena.

När vi satt där i klubbstugan började det att åska och ösregna! Tur att vi satt inne då. Men ganska snart gick det över och vi kunde gå ut på planen och träna. Våra mattar och hussar hade fått i uppdrag att träna efter egen planering. Det var inget svårt för min matte för hon gjorde det med Embla för inte så länge sedan på hennes träning.

Först hade jag och matte lite uppvärmning då hon gjorde kontaktövningar med mig. Hon ställde sig med ena armen rakt ut och hade lite blodpudding i handen. Hon ville att jag skulle ställa mig framför henne och vrålstirra på henne. Klart jag gjorde! Inget svårt alls. Sedan vände hon sig om så att jag såg ryggen på henne. Jag gjorde det jag visste att hon ville jag skulle göra - dvs. ställs mig framför henne igen och stirra! Tänk att så lite kan ge så mycket i belöning.

Sedan tränade vi fotgående en liten stund. Det gick också bra. Sedan ville matte att jag skulle lägga mig ner under fotgåendet snabbt som bara den. Det gick inte riktigt bra, men matte var ganska nöjd ändå för jag fick godis av henne. Hon tränade mig bl.a. genom att kliva fram med vänsterbenet när jag satt i fotposition och hjälpa mig ner i liggande med hjälp av godis. Det gick bra efter en liten, liten stund. Jag har ju kollat in Embla när hon gör det. Hon är en mästare på det. Hon är allt bra duktig min moster - bara så ni vet! Hon kan stå blickstilla också när matte ger kommando under gång. Så det ville jag träna på och matte började med att backa och backa och backa och backa. Jag undrade först vad hon ville, men sen så fattade jag. När jag stannade sa matte STÅ! och så fick jag godis. När vi sen testade att gå med lilla mig i fotposition och matte sa stå så gjorde jag faktiskt det. Lottis tyckte faktiskt att det var den bästa träningsdagen hittills. Jag tror att matte blev lite stolt över mig.

Det sista vi gjorde var framdelsvändning. Det är ju hur lätt som helst! Det är ingen konst alls att hela tiden försöka hamna i fotposition när matte går framåt i en cirkel åt vänster. Det är bara att vända lite på rumpan - och vips så står jag som matte vill! Eller rättare sagt så att ni inte missförstår - vi står inte stilla utan rör oss hela tiden.

Därefter tränade hela gruppen tillsammans. Vi gjorde platsliggning i grupp. Då ligger vi med ca fem meters avstånd från varandra. Våra ägare säger till oss att vi ska ligga ner när Lottis ger kommandot till dem. Då tar de av oss kopplen, stoppar undan dem (det är tydligen jätteviktigt på tävlingar) och lägger oss så ner när Lottis säger till. Därefter får en del av oss vovvar lite godis att titta på under tiden som våra ägare går ifrån oss en bra bit. Därefter vänder de sig mot oss och tittar på oss. Det är tydligen meningen att vi ska ligga där tysta och koncentrerade och titta tillbaka på dem. Jag tror att min matte tyckte att jag var nästan lika duktig som Embla på detta. Hon har varit en hejare på detta ända sedan hon var pytteliten säger min matte.

Sedan avslutade vi med att hoppa över hinder. Jag fattar inte riktigt ännu vad det är matte vill att jag ska göra. Visst, jag fattar väl att jag ska hoppa över hindret. Men varför får jag inget godis när jag springer runt det? Jag hoppar ju när hon när hon står bredvid mig, men hon vill tydligen stå på andra sidan hindret och då säga till mig att hoppa. Äsch, hon kan väl göra det ett tag. Jag bara luras med henne. Vi får se när jag bestämmer mig för att hoppa över när hon står där.

Med tassarna på tangentbordet- Eddie

  • Comments(0)//eddiesblogg.hundochkatter.se/#post15