Eddies blogg

Eddies blogg

Vift 8 april

ValpträningPosted by Ewa Ögren Wed, April 08, 2009 22:33:47

Idag fick jag skälla till på skarpen att min matte skulle hjälpa mig att skriva. Jag vill ju så gärna skriva ner vad vi gjorde på hundkursen idag. Det var jätteroligt och jag fick lära mig att det är bra att leka. Som om jag inte visste det redan. Fast nu var det så att Lottis menade att det är bra om våra mattar och hussar leker med oss som en belöning - och det ska vara korta stunder. En sådan lek kan vara att kampa.

Det är gjorde vi idag:

Först tränade vi kontaktövning med godis. Min matte stod med armen utsträckt och så skulle jag titta på henne för att få godis. Sedan vände hon sig om fortfarande med armen utsträckt och så var meningen att jag skulle ställa mig framför henne - det gick ganska bra.

Därefter fick vi träna att kampa. I mitten låg en massa leksaker, bollar i snören, tygrulle i ett gammalt koppel osv. Matte sa till mig att sitta kvar när hon gick in i mitten och hämtade en leksak. Det var inte så svårt. Min matte valde först en sån där grej av garn med knutar i varje ända. Det tyckte jag inte var så kul så matte bytte till en boll i ett snöre. Mycket roligare. Sedan klickade matte när jag bara tittade på leksaken utan att röra mig. Sedan när hon sa till mig varsågod började jag att jaga efter bollen. Skitkul!!

När vi var klara med det fick vi träna att gå med långlina. Det gjorde vi förra gången också. Först gick vi åt ena hållet och sedan åt andra. Därefter fick vi en och en gå över planen, och under tiden som jag plockade upp godis som matte kastat ut smet hon iväg åt ett håll utan att jag såg det. När jag väl tittade upp ropade hon på mig och började springa. Klart att jag ville komma efter då! Och ännu roligare blev det att hon släppte ner en leksak som jag skulle kampa. Hur kul som helst. Matte måste bara tänka på att ha leksaken i vänster hand.

Till läxa nästa gång har vi att tillverka en rolig kampleksak. Matte säger att hon ska göra något med tyg och ett gammalt koppel. Det blir säkert bra.smiley

Jo, förresten, husse brukar bli så sur på mig för att jag knycker hans mat ibland. Det är ju inget mot vad den här polishunden gör:

  • Comments(0)//eddiesblogg.hundochkatter.se/#post11