Eddies blogg

Eddies blogg

Vift- Tävlingslydnad 1

ValpträningPosted by Ewa Ögren Wed, April 29, 2009 23:26:15

Nu är jag proffs! Det är man väl om man äntligen har fått börja på tävlingslydnad? Eller...?Okej då, jag kan inte så mycket än, men vänta bara jag ska lära mig minst lika mycket som min moster Embla. Det var andra gången idag.

Det här ska min matte och jag träna på:

- platsliggning i grupp. Min matte kan träna mig genom att lägga nå't av mitt favvogodis framför mig. Då kan jag självklart ligga hur stilla som helst - i alla fall en liten, liten stund. Lottis sa att matte ska belöna mig när jag ligger ner så att jag inte sätter mig upp för det ska man ju bara göra på kommando. Ja, ja det är mycket att tänka på när man är en sådan liten hund som jag är. Fast jag är större än Embla är jag inte så gammal än - bara 10,5 månad.

- vi ska också träna på kommandot "stå". Det känner jag till för Embla brukar träna det. Vi ska göra det genom att matte ska backa och backa och backa tills jag stannar av mig själv. Då ska jag få godis, eller hur matte?

- matte ska träna mig att inte kolla så mycket på godishanden. Det är lite svårt men jag försöker så gott jag kan att stirra på henne istället. Hon blir så glad när jag gör det!

När vi var klara för den här gången åkte vi bort till Bråt. Då fick jag och Embla springa som bara den om vi ville för matte hade med sig sin cykel. Vi sprang bredvid matte för första gången i söndags. Då var vi ute jättelänge! Det är hur kul som helst. Det var det idag också och det som var allra roligast var nog att få springa så fort. Men det var viktigt att dricka tyckte matte så hon gav oss vatten ofta - eller så passade vi på att dricka i sjön som vi passerade både dit och hem.

Eddie

  • Comments(0)//eddiesblogg.hundochkatter.se/#post12