Eddies blogg

Eddies blogg

Vift den 27 maj

Tävlingslydnad 1Posted by Ewa Ögren Sat, May 30, 2009 20:39:34

Hej!

I onsdags var jag och matte på Vift igen. Vi var lite sena för min matte var tvungen att fixa lite saker innan vi kom iväg. Hon fattade inte att jag tycker det är pinsamt att komma sent - men hon ringde i alla fall till Lottis och talade om att vi var sena.

När vi satt där i klubbstugan började det att åska och ösregna! Tur att vi satt inne då. Men ganska snart gick det över och vi kunde gå ut på planen och träna. Våra mattar och hussar hade fått i uppdrag att träna efter egen planering. Det var inget svårt för min matte för hon gjorde det med Embla för inte så länge sedan på hennes träning.

Först hade jag och matte lite uppvärmning då hon gjorde kontaktövningar med mig. Hon ställde sig med ena armen rakt ut och hade lite blodpudding i handen. Hon ville att jag skulle ställa mig framför henne och vrålstirra på henne. Klart jag gjorde! Inget svårt alls. Sedan vände hon sig om så att jag såg ryggen på henne. Jag gjorde det jag visste att hon ville jag skulle göra - dvs. ställs mig framför henne igen och stirra! Tänk att så lite kan ge så mycket i belöning.

Sedan tränade vi fotgående en liten stund. Det gick också bra. Sedan ville matte att jag skulle lägga mig ner under fotgåendet snabbt som bara den. Det gick inte riktigt bra, men matte var ganska nöjd ändå för jag fick godis av henne. Hon tränade mig bl.a. genom att kliva fram med vänsterbenet när jag satt i fotposition och hjälpa mig ner i liggande med hjälp av godis. Det gick bra efter en liten, liten stund. Jag har ju kollat in Embla när hon gör det. Hon är en mästare på det. Hon är allt bra duktig min moster - bara så ni vet! Hon kan stå blickstilla också när matte ger kommando under gång. Så det ville jag träna på och matte började med att backa och backa och backa och backa. Jag undrade först vad hon ville, men sen så fattade jag. När jag stannade sa matte STÅ! och så fick jag godis. När vi sen testade att gå med lilla mig i fotposition och matte sa stå så gjorde jag faktiskt det. Lottis tyckte faktiskt att det var den bästa träningsdagen hittills. Jag tror att matte blev lite stolt över mig.

Det sista vi gjorde var framdelsvändning. Det är ju hur lätt som helst! Det är ingen konst alls att hela tiden försöka hamna i fotposition när matte går framåt i en cirkel åt vänster. Det är bara att vända lite på rumpan - och vips så står jag som matte vill! Eller rättare sagt så att ni inte missförstår - vi står inte stilla utan rör oss hela tiden.

Därefter tränade hela gruppen tillsammans. Vi gjorde platsliggning i grupp. Då ligger vi med ca fem meters avstånd från varandra. Våra ägare säger till oss att vi ska ligga ner när Lottis ger kommandot till dem. Då tar de av oss kopplen, stoppar undan dem (det är tydligen jätteviktigt på tävlingar) och lägger oss så ner när Lottis säger till. Därefter får en del av oss vovvar lite godis att titta på under tiden som våra ägare går ifrån oss en bra bit. Därefter vänder de sig mot oss och tittar på oss. Det är tydligen meningen att vi ska ligga där tysta och koncentrerade och titta tillbaka på dem. Jag tror att min matte tyckte att jag var nästan lika duktig som Embla på detta. Hon har varit en hejare på detta ända sedan hon var pytteliten säger min matte.

Sedan avslutade vi med att hoppa över hinder. Jag fattar inte riktigt ännu vad det är matte vill att jag ska göra. Visst, jag fattar väl att jag ska hoppa över hindret. Men varför får jag inget godis när jag springer runt det? Jag hoppar ju när hon när hon står bredvid mig, men hon vill tydligen stå på andra sidan hindret och då säga till mig att hoppa. Äsch, hon kan väl göra det ett tag. Jag bara luras med henne. Vi får se när jag bestämmer mig för att hoppa över när hon står där.

Med tassarna på tangentbordet- Eddie

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.