Eddies blogg

Eddies blogg

Mycket har hänt

Tävlingslydnad 1Posted by Ewa Ögren Mon, September 28, 2009 23:57:43

Ja, det är en hel del som har hänt sedan matte och jag satte oss ner och skrev. Jag började ju på agility - men matte tyckte att jag var så feg på så många hinder så hon vill att jag ska växa till mig lite. Min moster Embla får gå istället för hon är faktiskt riktigt modig och duktig. Men så är hon ju fyra år och jag är bara ett år. Hon var lika feg som jag när hon testade vid min ålder.

På agilityn idag gick det inte särskilt bra. Vi har inte tränat som vi borde och då märks det givetvis. Dessutom tycker min matte att det märks att min p-stav som veterinär Ylva tryckte in i min nacke i januari har slutat att verka. Matte säger att jag är väldigt mycket kille nu - vad är det för fel med det? Det är kul att utmana andra killar, och tjejer WOW!!! De är ju så fina. Men, inte får man ha roligt. Nejdå! Idag ringde matte till Ylva så snart kommer hon antagligen hem till oss och sticker mig i nacken igen. Det gjorde lite ont men det har jag inte berättat för matte.

Vad gjorde vi då på träningen idag då

- Vi tränade target- då ska jag nosa på mattes handflata och få godis efter klicket. Det är väl inget svårt?! Tanken är tydligen att det ska leda till att ligga med hakan på marken vid platsliggning. Det var inget svårt för det kunde jag ganska bra sedan i våras då jag faktiskt lärde mig det när moster tränade. Hahaha! Hon kan inte det, men jag kan!

- Vad som inte gick så bra - eller inte alls var platsliggning. Matte måste träna det med mig på olika platser. Jag brukar kunna det ganska bra när moster Embla ligger bredvid. Matte, gå bara en liten, liten bit ifrån mig är du snäll.

- Stå! Det ska vi också träna på. Matte prövade med boll och med en skål som stod bakom mig med lite godis i. Vilket tror ni jag gillade mest? Godiskskålen, så klart!! Vi tränade också att jag gick bredvid matte som höll en boll i vänsterhanden. Rätt som det var sa hon STÅ!! och slängde iväg bollen bakåt med ett litet, litet knyck. Rätt så kul! Det gick ganska bra. Det som var svårt var när matte la godis i en skål, satte mig framför, gick en bit och när jag gick fram mot henne sa hon STÅ!! och så skulle jag springa till godiset. Problemet var bara att jag hade svårt att fatta att jag skulle liksom sitta eller stå lugnt framför skålen. Det matte måste vi också träna på.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.