Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Förväntan 5 maj

Kortsiktiga målPosted by Ewa Ögren Mon, May 05, 2008 11:23:57

Idag var matte lite seg och trött så vi kom inte ut förrän kl. 7.00. Det blev som ni förstår ingen längre promenad för mig eftersom matte måste vara på sin skola kl.8.00. Inte hann vi träna så mycket heller, men lite hann matte allt klämma in under promenaden- att jag aldrig får läsa morgontidningen i fred. Det finns ju så många spännande dofter att läsa in tidigt på morgonen.

Det här gjorde vi: vi tränade att sitta fot och vänta på att något spännande skulle hända. Det var roligare idag än igår- då var det ganska tråkigt faktiskt. Matte hon fånade sig så det var nästan pinsamt - tur att det är ganska folktomt den här tiden på dagen. Vi gjorde detta kanske i ett par minuter. Matte brukar tycka att det är svårt att se när jag gör rätt, men nu hade hon hjälp av min skugga.

Vi tränade lite annat också som inkallning, linförning där jag skulle stå (eller ligga) och matte tycker att jag är riktigt, riktigt duktig på det här för det mesta. Oftast när hon säger ligg brukar jag slänga mig ner för att få extra mycket beröm och godis, men ibland går det lite långsammare. Men eftersom jag är en söt lite border collie brukar mina rörelser vara snabba som blixten. När jag var en bit ifrån matte testade hon mig för att se om jag la mig ner när hon gjorde ett speciellt handtecken som vi tränat in. Hon blev jättenöjd när jag bestämde mig för att göra som hon ville. När jag ändå höll på backade jag också när hon gjorde det tecknet. Det är rätt kul att vara hund idag!

  • Comments(1)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post8

Förväntan 4 maj

Kortsiktiga målPosted by Ewa Ögren Sun, May 04, 2008 17:47:27

Jag och matte tränade tidigt i morse, redan kvart över 6. Hon är så himla morgonpigg. Aldrig att jag får ligga dra mig, nej upp ska vi för att gå promenad! Min matte använder en så'n där stegräknare tror jag att det heter och är med i en tävling på jobbet. De ska visst försöka gå till Hamburg (inte på riktigt- bara på låtsas). Så då måste jag hänga med henne och hålla henne sällskap.

I allafall, det första vi gjorde efter att jag kissat och nosat lite runt omkring var att jag skulle sitta fot. Det var lite svårt att komma igång, fåglar som kvittrade alldeles förskräckligt och några små kaniner som jag gärna hade velat heja på. Så det var lite svårt att vara så där koncentrerad som matte vill att jag ska vara. Jag lyckades väl få till det så där. Det var mycket roligare att kika efter vart kaninerna tog vägen bakom påskbrasan som inte brann upp i påskas och tydligen inte nu till valborg heller. Kaninerna är så roliga där de skuttar omkring och leker med varandra. Så matte fick locka på min uppmärksamhet ett tag innan jag fattade att vi skulle träna.

Nu tycker jag inte att det är så jättekul längre att hon vrider sig om och sätter sig på huk. Äsch, roligare än så får hon allt bli om det är svansvift och sån't hon vill ha av mig. Det är lite kuligare när hon kastar en boll bakom mig, eller godis.

Jag hörde att min träningskompis Tintin tycker det är jätteroligt men lite frustrerande när hans matte Lena är för långsam och bara står där och gör ingenting. Då talar han minsann om för henne att hon ska sätta igång och göra något kul och langa fram godiset på stört! Så Lena, du kan väl tipsa min matte om hur hon ska bära sig åt för att jag också ska tycka det är så där skitkul som Tintin tycker? Du kan ju berätta det för henne i morgon när vi tränar på VIFT. Är det ditt goda träningsgodis kanske? Jag gillar ju dig Lena jättemycket, särskilt för att jag vet att om jag pussar och fjäskar lite extra mycket med dig brukar jag få provsmaka.

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post7

Kortsiktiga mål 1

Kortsiktiga målPosted by Ewa Ögren Fri, May 02, 2008 19:33:49
Ett kortsiktigt mål som jag och min matte har är att vi ska skapa förväntan på att något skitkul ska hända när jag sitter fot vid mattes sida. Min matte är ju så himla tråkig- hon pratar lugnt och tyst och är bara allmänt tråkig. Så nu måste min matte skärpa sig och börja fåna sig mycket mer. Det tycker våran tränare Lottis också! Vi har i allafall börjat träna på det. Matte säger till mig att jag ska sitta fot och så vill hon att jag ska stirra på henne det värsta jag kan. Jag får riktigt ont i nacken innan hon äntligen gör nå't spännande som att vrida sig åt höger och sätta sig ner innan jag får min belöning i form av godis eller min älsklingsboll. Det är faktiskt jättekul! det pirrar i hela kroppen. Varför har hon inte gjort det tidigare?

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post4