Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Långsiktiga mål 2

Långsiktiga målPosted by Ewa Ögren Fri, May 02, 2008 19:26:23
Ett annat långsiktigt mål är att matte vill att jag ska bli duktig på att ta apportbocken. Som det är nu blir det för det mesta tokigt när jag får den i munnen. Antingen släpper jag den med en gång eller så börjar jag leka med den eller så händer det att jag börjar tugga på den. Så just nu ligger den övningen nere men matte säger att vi ska börja träna det igen. Finns det någon som har några tips hur jag ska bära mig åt så matte blir glad?

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post3

Långsiktigt mål 1

Långsiktiga målPosted by Ewa Ögren Fri, May 02, 2008 19:22:39
Det matte blir mest irriterad på när det gäller mig är när jag hoppar upp på folk och ska pussa dem. Så det tycker hon är nå't som vi måste ta tag i ordentligt nu. Hon har tittat på Cesar Milan i "Mannen som talar med hundar" och han sa att man skulle "bestraffa" hunden när den hoppar upp genom att direkt efter avvisandet trycka ner hunden. Det är så tiken avfärdar jobbiga hanar som blir lite för närgångna- först fräsa och sedan trycka ner dem. Så enligt Cesar: först avvisa och sedan trycka ner för att hunden ska bli underkastad. Vad tror ni om det?

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post2