Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Hundkursen i måndags

Det här kan jagPosted by Ewa Ögren Fri, January 30, 2009 18:40:28

I måndags var jag och matte och tränade på VIFT. Tintin och Lena var förstås med. Jag blev så himla glad när vi hämtade dem att jag bara tjöt. Jag tycker så mycket om Lena och Tintin! Innan vi åkte hade matte, Eddie och jag varit uppe på Rya åsar och gått i över 1.5 timme så jag var välrastad innan vi åkte - men det hjälpte inte för jag var jättenödig när vi kom fram.

Matte märkte nog att jag hade jättelust att träna för jag satt vid hennes fötter - och ibland i hennes knä - och visade med hela kroppen att jag ville sätta i gång. Det där med teori är ganska tröttsamt! Särskilt när matte nu för en gångs skull hade sån't himla gott träningsgodis i fickan. Falukorv!!! MUMS!

Matte blev nog ganska stolt när Lottis berömde oss (läs mig) och sa att jag som var så duktig på kommandot STÅ kunde göra det lite mer avancerat. I pausen gjorde vi BACKA och Lottis såg det. Hon sa till matte att vi skulle träna på att bara göra det utan handsignal. Hon trodde nog inte att jag kunde utan - men se DET kunde jag allt! Matte och jag har tränat på både och. Jag kan backa kanske 5-6 meter utan att stanna. Tror ni att matte är lite mallig över mig?

Idag har matte, jag och Eddie varit vid Pickesjön och gått i över två timmar. Vi sprang runt som galningar och jagade varandra - och åt hästbajs! Konstigt att det är så viktigt att plocka upp efter oss vovvar - det är ju aldrig någon som plockar upp efter sina hästar när de är ute och rider och en olycka händer. Eller hur Jonna? Jag vet ju att du läser min blogg (fin blogg du har förresten! Min matte som bl.a. är svenska lärare säger att du är så duktig på att skriva. Hon är jätteimponerad och tycker att det borde fler unga tjejer och killar göra - att skriva blogg alltså) Sedan träffade vi nägra Tullenbor - två papillon och två tyska spetsar. De är så söta. Min matte hade en papillon som hette Sessan när hon bodde hemma hos sin mamma och pappa.

Nä, nu ska jag bara ta det lite lugnt - det är ju fredagkväll och mysdax! Förhoppningsvis får jag lite fredagsgodis i form av ett smaskigt märgben. Bara den där odåga Eddie kan låta bli mitt och hålla sig till sitt märgben!

Ha en mysig fredagskväll önskar prinsessan Embla.

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post38

Ord och fraser

Det här kan jagPosted by Ewa Ögren Sat, May 03, 2008 16:44:17

Min matte tycker jag är jättesmart (och jättesöt, förstås). De här orden har jag lärt mig hittills:

1. Sitt

2. Ligg

3. Stå

4. Vänta

5. Nej!

6. Kom

7. Hit

8. Upp

9. Ner

10. Gå till bilen

11. Gå till uthuset

12. Stanna kvar

13. Ligg kvar

14. Stå kvar

15. Hämta bollen

16. Hämta pipisen

17. Hämta benet

18. Hämta pinnen

19. Loss

20. Drick vatten

21. Gå in i duschen

22. Bada

23. Kissa

24. Bajsa

25. Pussa mamma

26. Pussa husse

27. Pussa Sandra

28. Pussa Tina

29. Gå fot

30. Sitt fot

31. Backa

32. Halt

33. Pang (spela död)

34. Hoppa in (i bilen)

35. Hopp

36. Varsågod

37. Inte röra

38. Var är ekorren? (springer till närmsta träd och tittar upp)

39. Give me five (rör en hand med tassen)

40. Give me ten (rör händerna med båda tassarna/tassen)

41. Tvätta nosen

42. Sök godis

43. Nu räcker det (slutar då med vad hon håller på med)

44. Ligg på mammas mage

45. Vacker tass

46. Ska vi gosa?

47. Var är katten?

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post5