Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Pinsamma matte!

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Thu, June 25, 2009 10:19:18

Vet ni vad som hände på kvällspromenaden igår?

Jo, det var så att när vi skulle gå ner mot stan stod en granne, som bor ca 100 m från oss, på trottoaren med sin jakthund. Hunden skällde och var ganska vild. Han ville att matte skulle komma fram med oss så att vi kunde hälsa på varandra. Men matte ville inte det för hon tyckte att hans hund måste lugna ner sig. Hon var nog lite impad att jag och Eddie faktiskt var väldigt lugna och att vi hade satt oss ner utan att hon sagt till oss. Då tryckte han till sin hund och försökte få honom att sätta sig genom att med våld trycka ner både rumpan och huvudet. Det såg ut att göra riktigt ont för den här hussen är svetsare och jättestark. Stackars J skrek i högan skyn och matte blev jättearg och sa till honom att så får man inte göra. Hussen lyssnade inte utan nu tog han tag i nackskinnet och vred om. Matte gick i taket och sa att det var djurplågeri och skulle anmäla honom om han inte slutade. Han blev jättearg på min matte - men hon är sådan. Är det något djur som drabbas av elaka människor tänker hon sig aldrig för utan går fram som en bulldozer.

Så nu har nog matte gjort en granne som hon känt i 25 år riktigt arg på henne. Men å andra sidan- de som är elaka mot djur (och människor) är inte värda att känna, enligt henne. Och hon har haft ögonen på den här mannen sedan hans granne runt hörnet berättade för henne att J varit bunden vid en cirkelsåg ( eller liknande) som han hade utomhus och snott in sig. Han blev jättearg på grannen när hon sa till och tyckte att hon inte skulle lägga sig i. Dessutom har min matte aldrig sett honom gå ut och gå med sin vovve. Inte undra på att J har mycket energi.

Eddie och jag blev nog lite chockade av det här bråket för matte tyckte vi var så lugna under resten av promenaden. Men vi tänkte, jag och Eddie, att vi har världens tur som har en sådan snäll familj som älskar oss över allt annat och gör roliga saker med oss. OCH FRAMFÖR ALLT aldrig någonsin slår oss, utan bara ger oss hur mycket kärlek som helst.

Med mina små tassar på tangentbordet

Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post54

Medel mot fästingar

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Thu, June 11, 2009 18:09:27

Jag och min matte i växthuset den 10 juni-09. Jag har precis fått ett skrapsår på nosryggen efter att jag och Eddie sprungit runt, runt växthuset.

Hej!

Min matte pratade med min uppfödare Eva idag och fick då det här receptet på hemmagjort medel som man ska spraya på oss morgon och kväll. Eva säger att det fungerar jättebra så min matte ska pröva och göra en sats ikväll. Här är receptet för den s om är intresserad att pröva:

1 liter vatten som blandas med en 1/2 kryddburk (normalstor) timjan och lika mycket rosmarin. Koka upp och sjud i 15 minuter. Låt dra i minst 1 timme. Blanda sedan i 2 msk vinäger och 2 msk citronsaft. Sila och häll upp i sprayflaska. Spraya sedan på oss vovvar 2 ggr om dagen. Min matte hittade den här länken där ett liknande recept finns med (kan tydligen användas på katter också) och med bra fakta om fästingsjukdomar.

Min matte återkommer sedan längre fram och berättar hur det gått. Hon vill ju helst inte köpa sån't där fästinghalsband eller Frontline och liknande. Men hon säger att det är som att välja mellan pest eller kolera. Hon är ju samtidigt så rädd att jag och Eddie ska få någon fästingburen sjukdom.

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post52

Promenader på Bråt

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Sat, March 21, 2009 18:35:01

Hej på er!

Det har varit en härligt vecka med massor av promenader! Varje dag har matte, jag och Eddie varit på Bråt och busat. De flesta dagar t.o.m 2 ggr- först på morgonen kl halv sex och sedan sent på kvällen. Min matte tycker det är bäst att vara där innan alla människor kommer med sina hundar så att vi kan få springa lösa. Vi brukar vara där 1,5 timme varje gång.

Vi brukar passa på och träna när vi är och just nu håller jag på att lära mig "skänkelvikning" eller vad jag nu ska kalla det. Det innebär att jag ska stå mittemot matte och när hon tar ett litet, litet steg åt vänster - eller som hon nu gör bara lutar sig lite åt vänster - så ska jag kliva åt höger (det blir det från mitt håll). Och det ska jag göra samtidigt med både framben och bakben. Det var ganska lätt och jag fattade med en gång - nästan. Jag är ju border collie och vi sägs ju vara så lättlärda.smiley

Kolla in den här länken så får du lära dig jättemycket bra saker om just oss bordisar. Missa inte att du bläddrar fram längst ner till höger på den sidan. Min matte tycker att den är jättebra den hemsidan. Hon säger att om hon varit 30 år yngre skulle hon ha velat vara hund au-pair där. För de tar tydligen emot tjejer och killar till sin kennel. Den här bloggens ägare har varit aupair där. Hon är från Sverige och här tre jättesöta bordisar, klicka här.

Här är lite bilder från promenaden igår. Det är Eddie som har helt vita ben fram - jag har lite mera brunt och svart på mitt ena framben.

Kolla in den här labradoren som "går i sömnen"!

  • Comments(1)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post46

Hund och katt

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Fri, February 20, 2009 21:21:37

Det är ju så här jag vill göra med mattes katter- men de vill aldrig.  • Comments(2)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post44

Stirrig blick!

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Fri, February 20, 2009 20:38:17

Kolla in det här! Det kunde ha varit Eddie! Han är ju en riktig mattjuv och stjäl husses mat hela tiden.

http://www.youtube.com/watch?v=1aQD0tRGhvo&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=iTuOr2vlC-c

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post43

Blött om tassarna?

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Thu, February 19, 2009 22:02:57

Kolla in det här!

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post42

Tunn is

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Mon, February 16, 2009 17:29:06

Idag har matte börjat jobba igen. Va' tråkigt att hon inte är hemma på dagarna längre. Jag och Eddie blev lite bortskämda att ha henne hemma. Men, men ofta är ju husse hemma lite längre på dagarna. Han kör ju taxi och jobbar olika tider.

Under veckan som gått har matte, jag och Eddie varit ute på Bråt och gått varje dag i flera timmar. Igår var Tintin, Lena och Simon (Tintins lillhusse) med också så vi kunde visa dem hur fint det är där. Här är en bild på Simon och oss:

Vet ni vad som hände när vi var på Bråt igår? Jo, vi fick syn på en mysko gubbe som gick in i skogen med ett gevär. En liten stund senare såg vi honom igen och sprang fram till honom. Han ville inte prata med oss och när Lena fråga om det var jakt på gång svarade han inte utan viftade bara bort oss. En timme senare mötte vi honom i bil och då stannade han och sa till oss att det var tur att det inte var fasanjakt nu. ??????? Min matte undrade varför han inte hade lite orange på sig så att han syntes, och Lena undrade om man verkligen fick jaga på Bråt. Det fick man tydligen om man hade tillstånd. Han berättade att det fanns fasan som var utplanterat och att de blev jagade av en del hundar. Tur att vi inte jagar då - vi är ju vallhundar alla tre - även Tintin som är en sheltie.

Läs det här:

http://www.kvp.se/nyheter/1.1468457/har-greppar-hunden-livbojen-och-raddas

och här är bilderna:

http://www.kvp.se/1.1468472?articlePopup=true Den här länken hittade matte i en av kvällstidningarna idag på nätet. Hon låter mig aldrig gå ut på isar - hon är lite fjantig där tycker jag, men hon har kanske rätt. Hon sa till mig: Embla, vad var det jag sa?

Jag måste berätta, vet ni vad Eddie gjorde igår efter promenaden? Jo, matte stannade till vid Ica och köpte skinksnitzlar för över 75kr. Paketet la hon överst i kassen och ställde den i baksätet bredvid mig och Eddie. När vi kom hem några minuter senare fanns det bara en snitzel kvar och det var inte jag....!

Och så måste jag tala om att min matte har skrivit en kommentar i BT.se angående den där hundtanten Barbro Börjessom som tycker att man inte ska fostra sina hundar med godis och lek. Här är länken:

http://www.bt.se/nyheter/mark/experten-som-hjalper-hundagare-bli-battre-manga-hundar-mar-daligt(1153718).gm#comments

Kram Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post41

Det är så härligt att gå i solen

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Sun, February 01, 2009 21:44:15

Hej!

Idag var jag, Eddie och matte ute på en jättelång promenad. Vi var på Bråt - bakom ridhuset och gick i 3 hela timmar. Det var så mysigt och jag och Eddie sprang runt och jagade varandra och åt hästbajs. Matte blev inte så glad då - kan faktiskt inte förstå det. Jag träffade de där stora monstren som tillverkar de där stora bajshögarna. Oj, vad stora de är, men de blev nog allt lite rädda när jag och Eddie testade att skälla på dem! Haha, storleken verkar inte spela någon roll när det gäller att imponera på någon.

Vi gick förbi skjutfältet och fortsatte en lång bit längs en väg som gick utmed Viskan. Där stod det en mamma och hennes söner och fiskade. Det såg riktigt mysigt ut. Matte var nog den som var gladast för det fina vädret för hon gick mest och tittade upp mot solen verkade det som. Matte tog några fina bilder på mig när jag lekte "Herren på täppan". Så här blev de - det är reflexmönstret på mitt täcke som blänker.

Vet ni, jag råkade tappa mitt röda fina halsband med border collies på som matte beställt från USA, och mitt fina röda skinnkoppel. Jag och Eddie sprang ibland runt på fälten med kopplen hängande efter oss för ibland mötte vi ju andra hundar... Men när jag kom när matte ropade på mig upptäckte hon att jag inte hade något koppel eller halsband! Som tur var blev hon inte arg på mig. Vi letade en lång stund men vi hittade det inte. Så matte gjorde en ögla av Eddies koppel som jag fick sticka huvudet i när vi skulle vara kopplade på vägen tillbaka till bilen.

När vi kom till bilen åkte vi till My One och köpte ett nytt halsband och koppel. Och ett svart Back on Track-täcke till mig. Matte tycker att Eddie kan ärva mitt andra täcke som jag fick förra vintern tills han har växt färdigt. Då ska han också få ett sånt som jag fick idag. Förresten, mitt halsband är jättesnyggt - vitt skinn med blomsterreliefer på. Jag fick ett likadant koppel som det jag tappade - men det är rosa istället. Eddie fick också ett nytt halsband, ett svart med strass som är ganska likt det han hade, men lite större för han börjar bli så stor nu.

Nu måste jag sluta för Eddie och jag ska åka med matte när hon ska hämta lillmatte Tina när hon slutar sitt extrajobb på City Brämhult. Jag blir lika glad varje gång jag ser henne - saknar henne jättemycket nu när hon inte bor hemma längre. Jag saknar min lillmatte Sandra också, men det är lite längre sedan hon flyttade så jag har vant mig. Så här ser de ut:

Söta va? Jag älskar dem jättemycket för de är så snälla mot mig!

Kramisar från Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post39

Moster

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Sun, July 20, 2008 14:28:04

Vet ni, jag har glömt att berätta att jag har blivit moster till sju små söta bordisar. De föddes i mitten av juni just när matte åkte iväg på sin tågluffning. Så det första matte gjorde när hon kom hem efter att vi hade gosat och så var att åka ut till valparna. Det är min syster Amber som har blivit mamma. Våran mamma Indra ställer upp som barnvakt och barnsköterska - slickar dom i rumpan och så. Min matte tyckte dom var jättesöta och husse frågade lite försiktigt när vi kom hem om vi inte skulle skaffa en valp till. Men matte sa att hon vill ha en valp efter mig så vi får väl se. Annars blir det en reggad border. Min matte har lovat att lägga ut bilder på valparna här sedan.

Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post27

Matte är hemma igen!

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Sat, July 05, 2008 20:35:23

I onsdags kom min matte hem igen efter att ha varit borta från mig i hela 17 dagar! Jag fattar inte att hon kan lämna mig så länge och åka iväg och tågluffa med sin kompis Eva. Hon ringde hem varje dag och kollade hur jag mådde. Vilken telefonräkning hon kommer att få! Du kan läsa om hennes resa här! Jag blev jätteglad när hon kom hem och vi la oss på soffan och gosade med en gång. Då brukar jag ligga på hennes mage och matte brukar pussa mig på nosen och klia mig på ryggen och lite överallt. Jättemysigt. Matte var nöjd att jag inte hade gått ner i vikt den här gången - husse hade köpt burkmat till mig när jag inte åt den andra maten. Så han har faktiskt skämt bort mig.

Vi har börjat att träna så smått igen men både igår och idag har det varit så varmt så det har bara blivit en kort stund. Igår tränade vi med apportbocken. Det går jättebra bara matte har min favvoboll med som belöning. Det är en rugbyboll som jag bara älskar. Så fort jag har hållit den där apportbocken i munnen några sekunder (klarar 3-4) så kastar hon bollen. Skitkul!

Matte har klistrat in den här länken som hon hittade på Expressen.se. Kolla in den gulliga valpen som leker med en boll! Klicka här!

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post26
Next »