Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Avståndsträning

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Sun, July 20, 2008 14:40:10

Min matte tycker om att göra lite konstiga saker- nu har hon fått för sig att när jag springer lös framför henne i skogen eller runt sjön så ska jag komma utan inkallning eller tecken om vi möter någon. Hon är faktiskt riktigt nöjd med mig och jag får ofta höra att jag är duktig av dem vi möter. Men det är klart - det är ju inte alltid som jag fixar det, men jag gör så gott jag kan.

Dessutom tränar vi ofta det där med att matte ska på lite avstånd med hjälp av tecken få mig att sitta, ligga, stå och backa. Det är inför kommande träning med fyrkanten som vi gör det. Det går hyfsat även om vissa saker som att sitta och ligga är lättare. Ibland när matte vill att jag ska backa (och mattes tecken är ungefär när man sträcker ut handen och vill stoppa någon) så måste matte kanske gå framåt mot mig med handen utsträckt. Då kommer jag på vad hon vill. Ligga: handen förs neråt. Sitta: handen förs uppåt. Stå: höger arm rakt ut åt sidan. Ganska duktig tycker min matte att jag är.

Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post28