Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Usch, för sura gubbar!

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Mon, August 04, 2008 18:20:39

Vet ni, häromdagen när vi gick runt Ramnasjön och som vanligt tränade "avståndsträning" träffade vi på en riktigt sur gubbe! Så här var det:

Som vanligt var jag lös och sprang kanske 25 m framför matte. Så fick matte syn på att det kom någon springande MOT oss. Och som jag har berättat tidigare tränar vi ju på att jag ska komma även om matte inte säger eller gör något när vi möter någon. Matte stannade, sa inget och givetvis stannade jag också med en gång för det märkte jag genast att matte inte hängde på. Jag stannade alltså och tittade först på honom som kom springande och sedan gjorde jag som jag brukar- jag sprang tillbaka till min matte. Jag fick massor med beröm och godis och var så stolt - matte också.

Vet ni vad som händer när mannen sprang förbi - jo, han slängde ur sig "Det kunde inte skada om hunden var kopplad!" Han stannade inte ens upp så att matte kunde säga något! Usch för såna sura gubbar!!! Hade han stannat så hade matte kunnat förklara varför hon hade mig lös - att det var viktigt för henne att träna just detta eftersom hon förlorat en hund tidigare som inte lydde utan bara stack. Jag lyder ju henne jämt! Så fort vi möter någon går eller står jag bredvid henne, särskilt viktigt för att det finns många som är hundrädda. Min matte brukar kolla in dem vi möter för att se om de verkar hundrädda och fråga om de vill att jag ska vara kopplad. Men för det mesta får jag massor av beröm av okända för att de tycker att jag är duktig istället! Nästan varje dag får jag sådant beröm!

På måndag ska jag börja i "hundskolan" på VIFT igen. Det ska bli skitkul att träffa alla hundkompisar och Tintin framförallt - och Lottis. Oj, Tintins matte Lena får jag inte glömma - hon har så gott godis. Fast jag behöver inte vänta så länge på att få träffa Tintin och Lena. Vi ska träffas redan på onsdag och kanske repetera lite. Det kan nog behövas.

Men nu höll jag på att glömma berätta vad jag gjorde i onsdags! Jag badade! Jag som är den värsta badkrukan har badat i havet. Vi åkte HELA familjen till Getterön och tredje vik. Det är hundbad där och det var första gången som jag fick följa med till havet för matte tycker att det är för varmt för hundar annars. Men det var hur bra som helst där. Matte hade med vatten och smaskig mat till mig - och vattenmelon. Ett stort parasoll som jag kunde ligga under och en boll och frisbee. Hon lyckades lura ut mig att simma lite men det var så otäckt att inte bottna, men nu vet jag iaf att jag kan simma. Det roligaste var när matte, Sandra eller Tina kastade frisbeen så att jag fick springa i det långgrunda vattnet. Det var kul att hälsa på hundarna som var där, särskilt två snygga BC-killar. En blandraskille- han var lite gammal tyvärr - blev svartsjuk när en yngre labbekille uppvaktade mig. Men det var ju inget jag kunde göra något åt.

En sak var jobbigt - jag var tvungen att duscha VARJE gång jag hade varit nere i saltvattnet! Matte tog upp mig till toaletthuset som hade en slang utanför med vanligt vatten och duschade noga av mig varje gång. Men det kanske var bra för det har inte kliat eller så efteråt. Hon är så himla rädd om mig.

Sedan vi badat klart vid 16-tiden ville mina mattar åka till Träslövsläge och "Tre toppar" för att köpa glass. Efter att ha kört fel - de svängde av vid en skylt som det stod TRÄSLÖV på kom vi till slut rätt. Vet ni, jag fick också glass. En alldeles egen glass! Det var två kulor vaniljglass och hur gott som helst att smaska i sig i värmen!

På vägen hem somnade jag direkt i bilen för det hade varit en ansträngande men superkul dag. Till och med husse som aldrig vill åka någonstans tyckte att det hade varit mysigt - särskilt för att jag var med och hade så roligt. Jag är ju hans tjej också!

Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post29