Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Mycket att tänka på

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Mon, September 08, 2008 22:00:12

Idag har jag varit på tävlingslydnadsträning på VIFT. Det var tredje gången den här terminen. Det var ganska många människor med idag men inte lika många hundar. Depp - bordercollie, var dålig i magen och Yatzy höglöpte så hon fick inte följa med.

Idag fokuserade vi på att lära oss lägga hakan på marken vid platsliggning. Min matte fick lära sig hur vi ska träna för att jag ska lära mig detta. Först ska matte börja med att bara hålla fram handen och klicka så fort jag nosar på den och ge mig godis förstås! Det gör inget att jag står upp vid det här läget säger Lottis. Sedan är det bara att fortsätta och sänka handen och kanske också flytta på den - ungefär som när man tränar med apportbocken. OBS! Lottis påpekade att jag ska söka upp handen och inte tvärtom! Sedan diskuterade vi också om man ska sätta ett namn på när jag nosar på handen eller ej! Jag tror att det var så att om man använder sig av handen vid andra tillfällen inte ska sätta namn på det. Däremot kan hundmänniskorna gärna sätta namn på momentet när deras hundar ligger ner med ett namn och när hakan ligger ner med ett annat.

Matte och jag har tränat ganska mycket sedan sist på att gå fot med ögonkontakt, men det har gått så där. Men Lottis såg ju genast vad som var problemet - när jag sitter ner och vi ska gå fot måste matte överdriva första steget genom att gå jättesakta så att jag hinner med. Då gick det genast mycket, mycket bättre.

Allra sist gjorde vi platsliggning. Den här gången la matte godis en bit bakom mig eftersom Lottis pratade om att det vore bra om hundmänniskorna hade med sig en ryggsäck med godis/leksak till nästa gång som bara fick tas till just vid platsliggning för att göra det lite mer spännande. Jag tycker det är helt ok med platsliggning eftersom jag har tränat detta sedan jag var jätteliten. På tal om liten- det är jättepinsamt men Eddie, min lille systerson som är 12v kan göra platsliggning med hakan på marken. Han ska inte kunnat sån't före mig så nu måste jag träna jättemycket! Jag är ju 3 år och måste helt enkelt kunna mer än han. Fast å andra sidan är det inte konstigt att han lär sig saker snabbt - han älskar ju mat och godis. Jag gillar bara godiset - inte maten.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt!

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post30