Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Det funkade

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Fri, October 10, 2008 21:14:00

Kan ni tänka er, det funkade!! Att göra lite övningar innan jag fick äta min frukost. Varken matten eller Lottis trodde att det skulle funka eftersom jag är så ointresserad av mat. Men jag älskar ju att göra övningar där belöningen ligger bakom mig - och nu måste jag ju passa min belöning så min odåga till systerson, Eddie alltså, inte äter upp min mat. Han ska jämt på den - varför kan han inte hålla sig till sin mat?? Jag bara undrar.

Vi gjorde den här övningen igår och idag på morgonen och nu ikväll när matte kom hem från frissan. Trots att hon var alldeles nygjord i håret, färgat och slingat och vad det nu var, stod hon där i duggregnet och tränade mig och Eddie. Hon måste nog älska oss väldigt mycket!

Hur gjorde vi då? Jo, matte ställde en skål med hundmat på trappan (+lite av Eddies mat iblandat). Sen gick vi därifrån och ställde oss 2-3 m därifrån med ryggen mot maten. Därefter fick jag göra fotgående, platsliggning, spela död eller något annat. Tre grejer innan matte sa varsågod! Då sprang vi tillsammans mot trappan. Även om jag hade velat ha frolic där i skålen om jag fått välja pirrade det lite grand i magen när jag sprang mot skålen - men det var kanske för att jag var rädd att Eddie skulle sno min mat. Han är ju ett riktigt matmonster.

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post33