Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Det är så härligt att gå i solen

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Sun, February 01, 2009 21:44:15

Hej!

Idag var jag, Eddie och matte ute på en jättelång promenad. Vi var på Bråt - bakom ridhuset och gick i 3 hela timmar. Det var så mysigt och jag och Eddie sprang runt och jagade varandra och åt hästbajs. Matte blev inte så glad då - kan faktiskt inte förstå det. Jag träffade de där stora monstren som tillverkar de där stora bajshögarna. Oj, vad stora de är, men de blev nog allt lite rädda när jag och Eddie testade att skälla på dem! Haha, storleken verkar inte spela någon roll när det gäller att imponera på någon.

Vi gick förbi skjutfältet och fortsatte en lång bit längs en väg som gick utmed Viskan. Där stod det en mamma och hennes söner och fiskade. Det såg riktigt mysigt ut. Matte var nog den som var gladast för det fina vädret för hon gick mest och tittade upp mot solen verkade det som. Matte tog några fina bilder på mig när jag lekte "Herren på täppan". Så här blev de - det är reflexmönstret på mitt täcke som blänker.

Vet ni, jag råkade tappa mitt röda fina halsband med border collies på som matte beställt från USA, och mitt fina röda skinnkoppel. Jag och Eddie sprang ibland runt på fälten med kopplen hängande efter oss för ibland mötte vi ju andra hundar... Men när jag kom när matte ropade på mig upptäckte hon att jag inte hade något koppel eller halsband! Som tur var blev hon inte arg på mig. Vi letade en lång stund men vi hittade det inte. Så matte gjorde en ögla av Eddies koppel som jag fick sticka huvudet i när vi skulle vara kopplade på vägen tillbaka till bilen.

När vi kom till bilen åkte vi till My One och köpte ett nytt halsband och koppel. Och ett svart Back on Track-täcke till mig. Matte tycker att Eddie kan ärva mitt andra täcke som jag fick förra vintern tills han har växt färdigt. Då ska han också få ett sånt som jag fick idag. Förresten, mitt halsband är jättesnyggt - vitt skinn med blomsterreliefer på. Jag fick ett likadant koppel som det jag tappade - men det är rosa istället. Eddie fick också ett nytt halsband, ett svart med strass som är ganska likt det han hade, men lite större för han börjar bli så stor nu.

Nu måste jag sluta för Eddie och jag ska åka med matte när hon ska hämta lillmatte Tina när hon slutar sitt extrajobb på City Brämhult. Jag blir lika glad varje gång jag ser henne - saknar henne jättemycket nu när hon inte bor hemma längre. Jag saknar min lillmatte Sandra också, men det är lite längre sedan hon flyttade så jag har vant mig. Så här ser de ut:

Söta va? Jag älskar dem jättemycket för de är så snälla mot mig!

Kramisar från Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post39