Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Promenader och VIFT

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Tue, February 10, 2009 14:08:02

Igår tränade jag och matte på VIFT. Det var bara jag, Ville och Manxen som var där. Tintin kunde inte vara med och det tyckte jag var jättetråkigt, men hans lillhusse var magsjuk...

Det var en bra kväll för mig. Min matte tyckte jag var jätteduktig och jag fick jättemycket beröm av Lottis. Hon tycker att jag gör stora framsteg. Vi fick träna på fotgående och det gick hur bra som helst efter att matte blivit påmind om att stanna till när hon belönar mig så att jag hinner tugga färdigt och svälja. Hon hade lite för bråttom där, så jag hann inte riktigt med.

Sedan tränade vi stjärt in. Min matte ska träna mig genom att ha kopplet bakom sig och sedan ta ett steg åt sidan. Då ska jag liksom göra som hästar gör - skänkelvikning. Det gick faktiskt riktigt bra och jag fick falukorv som belöning - MUMS!

Platsliggningen gick bra som vanligt (utom förra gången). Det och STÅ är mina paradgrenar. Platsliggning har vi tränat sedan jag var en pytteliten valp. När övningen var klar fick jag göra det som jag tycker är så roligt - springa bort till min ryggsäck och äta upp den råa köttfärsen som finns där. Det bara är så gott!

När vi gick till bilen efter att träningen var slut var matte bara tvungen att ta några bilder med mobilkameran av träden för att de var så finna i den kritvita snön.

Vi brukar åka till BRÅT som är försvarets övningsfält. Där får man vara uppmärksam på skyltar som varnar för när det pågår skjutövningar. Här är några bilder från Bråt:

Bilderna är ganska blåa men det är för att de är tagna tidigt på morgonen och med en mobilkamera.

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post40