Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Tunn is

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Mon, February 16, 2009 17:29:06

Idag har matte börjat jobba igen. Va' tråkigt att hon inte är hemma på dagarna längre. Jag och Eddie blev lite bortskämda att ha henne hemma. Men, men ofta är ju husse hemma lite längre på dagarna. Han kör ju taxi och jobbar olika tider.

Under veckan som gått har matte, jag och Eddie varit ute på Bråt och gått varje dag i flera timmar. Igår var Tintin, Lena och Simon (Tintins lillhusse) med också så vi kunde visa dem hur fint det är där. Här är en bild på Simon och oss:

Vet ni vad som hände när vi var på Bråt igår? Jo, vi fick syn på en mysko gubbe som gick in i skogen med ett gevär. En liten stund senare såg vi honom igen och sprang fram till honom. Han ville inte prata med oss och när Lena fråga om det var jakt på gång svarade han inte utan viftade bara bort oss. En timme senare mötte vi honom i bil och då stannade han och sa till oss att det var tur att det inte var fasanjakt nu. ??????? Min matte undrade varför han inte hade lite orange på sig så att han syntes, och Lena undrade om man verkligen fick jaga på Bråt. Det fick man tydligen om man hade tillstånd. Han berättade att det fanns fasan som var utplanterat och att de blev jagade av en del hundar. Tur att vi inte jagar då - vi är ju vallhundar alla tre - även Tintin som är en sheltie.

Läs det här:

http://www.kvp.se/nyheter/1.1468457/har-greppar-hunden-livbojen-och-raddas

och här är bilderna:

http://www.kvp.se/1.1468472?articlePopup=true Den här länken hittade matte i en av kvällstidningarna idag på nätet. Hon låter mig aldrig gå ut på isar - hon är lite fjantig där tycker jag, men hon har kanske rätt. Hon sa till mig: Embla, vad var det jag sa?

Jag måste berätta, vet ni vad Eddie gjorde igår efter promenaden? Jo, matte stannade till vid Ica och köpte skinksnitzlar för över 75kr. Paketet la hon överst i kassen och ställde den i baksätet bredvid mig och Eddie. När vi kom hem några minuter senare fanns det bara en snitzel kvar och det var inte jag....!

Och så måste jag tala om att min matte har skrivit en kommentar i BT.se angående den där hundtanten Barbro Börjessom som tycker att man inte ska fostra sina hundar med godis och lek. Här är länken:

http://www.bt.se/nyheter/mark/experten-som-hjalper-hundagare-bli-battre-manga-hundar-mar-daligt(1153718).gm#comments

Kram Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post41