Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

VIFT den 23 mars

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Thu, March 26, 2009 23:27:41

I måndags var jag och matte på VIFT, men min matte har haft så mycket att göra att vi inte hunnit skriva - och jag behöver ju hjälp att tassa in på datorn. Dessutom gick mattes dator sönder häromdagen- det gick helt enkelt inte att komma in. Men som tur var kunde en av hennes elever tala om vad hon skulle göra. Så nu funkar den igen även om allt som fanns på hennes dator försvann. Som tur var hade hon sparat alla bilder på mig och Eddie och mina småmattar (nåja, små och små - de är visst vuxna nu) på en sådan där konstig sak som heter extern hårddisk.

I alla fall var vi på VIFT, men Tintin kunde inte vara med för hans matte var magsjuk. Så jag och matte tänkte att vi skriver på min blogg vad vi gjorde så att Tintin kan träna med sin matte. Det här Tintin gjorde vi:

1. Vi tränade inkallning. Då fick jag stå alldeles själv med Lottis och matte gick bort en bit. Sedan skulle hon kalla på mig en enda gång och sedan inte säga eller göra något tecken eller så. Vad Lottis sa till min matte var att jag sprang inte riktigt rakt på så min matte skulle inte liksom böja sig fram mot mig utan springa ifrån mig istället. Detta för att jag skulle bli lite ivrigare att komma fram rakt mot henne. Det var faktiskt mycket roligare när jag fick jaga efter matte.

2. Vi tränade också "skänkelvikning" eller vad vi nu ska kalla det. Men nu gjorde vi lite annorlunda mot förra gången. Den här gången la Lottis en bräda på marken. Det gick ut på att vi skulle klickas fram till att lägga framtassarna på brädan för att sedan kunna gå längs med den. Fattar du Tintin? Det var ganska lätt egentligen och du är ju så smart så jag tror du fixar det hur lätt som helst. Det var bara lite krångligt.

3. Jo, jag glömde säga att när vi tränade inkallning gjorde vi inte ingångar. Det gjorde vi separat sedan. Där ska min matte också vrida sig bort från mig - konstigt, men det blir faktiskt bättre.

Det var väl allt vi gjorde den här gången på VIFT. Och du Tintin, matte har anmält dig och mig till fortsättningskursen som håller på fem gånger. 550 kr tror jag det kostade. Vi har ju en gång kvar och sedan fortsätter den kursen på samma måndagar.

Vet du Tintin, vad Lottis sa? Hon sa att jag var extremt lugn och att det skulle vara jättebra om min matte t.ex. inte klappade mig så mycket, särskilt på huvudet, för det är så lugnande och jag blir ännu lugnare då. Fast jag tror inte matte kan låta bli mig. Hon ska ju jämt gosa med mig - och Eddie.

Vi hörs!

Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post47