Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Vift den 20 april

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Thu, April 23, 2009 10:13:05

Hej!

I måndags var jag och matte på Vift igen. Den här gången gick det mycket bättre än förra gången för då funkade nästan igenting för mig. Särskilt inte när jag och matte inför alla andra vovvar skulle göra 3 olika saker utan belöning. Jag tyckte det var så svårt att vara fokuserad på matte för hon hade ju klantigt nog lagt supergott godis på ett lock mitt emellan två av mina hundkompisar. Tänk om de skulle äta upp det var det enda jag kunde tänka på!

Men idag var det mycket lättare. Vi fick träna på att lägga tassarna på en liten bit matta. Det fattade jag ganska snart - särskilt när Lottis sa till matte att lägga en godis under mattan. Då ville jag genast försöka gräva fram godiset och då klickade matte och gav mig en godis. Hur kul som helst. Platsliggningen gick också jättebra!

Vi tränade att ta apportbocken också. Bland annat fick vi jaga efter en som var bunden i ett snöre. Ganska kul faktiskt! Det var inte alls svårt att hålla den i munnen i så där 5 sekunder så min matte tyckte jag var såååååååååååå duktig!

I tisdags kväll gick jag, Eddie och Yra och matte och hennes jobbarkompis Pia på en jättelång promenad på Bråt. Vi sprang fram och tillbaka hela tiden. Undrar om lilla Yra blev trött? Hon måste ju springa så många steg för att hänga med oss.

Vi hörs!

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post48