Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Vift den 4 maj

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Tue, May 05, 2009 14:39:34

Hej igen!

Igår var det dags för träning igen. Lena och Tintin kom och hämtade mig, matte och Eddie som skulle vara hos lillmatte Sandra under tiden som jag tränade. Det är så skönt att få slippa honom ett tag.

Matte tyckte att jag var på ett sådant gosehumör eftersom jag hela tiden ville gosa och bara vara nära. Så när vi hade lite teori satt jag en lång stund i mattes knä och bara myste. Vi pratade om fjärrdirigering, apport med en metallbock som man kan linda med tyg och om att träna "rutan" med små mattstumpar. Sedan var det dags att gå ut och göra det på riktigt.

Lottis visade min matte hur vi skulle göra för att jag inte skulle flytta fram min bakdel från liggande till stå. Det gör man lättast genom att hålla en godis framför nosen och dra handen lite framåt uppåt. Det funkade jättebra, tyckte min matte. För att få mig att sätta mig från stående till sittande för man med handen och godiset mot nosen och huvudet. Och så ska man tänka på att också låta oss vovvar ligga kvar en stund mellan varje moment för på tävling gör man ju inte sitt, ligg, stå i ett snabbt tempo då tävlingsledaren visar en skylt med vad matte eller husse ska säga till sin lilla vovve.

Och så var det det här med tandvisning. Min matte fick gå fram till alla hundarna i min grupp och pilla i deras mun. Hon hade kletat in sina fingrar med MIN leverpastej. Morr!!! Sedan visade Lottis hur våra ägare kan träna munvisning genom att med godis framför nosen pilla i munnen med den andra handen. Matte tränade senare på kvällen med både Eddie och mig och det var genast mycket roligare tyckte vi båda.

Höll på glömma, vi tränade ju rutan som jag skrev, och min matte måste tänka på det här:

1. Först visa mig var rutan är så att jag är inriktad mot den och hon får då visa med handen.

2. Därefter ställa sig i tävlingsposition

3. Därefter säga i det här stadiet där jag befinner mig: varsågod och får då inte visa med handen också. Endast säga ett kommando.

4. När jag lägger tassarna på mattan DÅ ska matte klicka och säga RUTAN samtidigt som hon springer fram och belönar mig. Det ska vara SKITKUL! Och det är det!

Med tassarna på tangenterna/ Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post49