Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Vift den 18 maj

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Tue, May 19, 2009 23:57:21

Igår tränade jag och matte på VIFT, men först bara måste jag visa vad min matte hittade på Youtube idag!

Tur att det slutade lyckligt - hunden hade brutit benet och den andra hade sprungit hem till sin ägare som också visade sig äga den skadade hunden också. Skönt!

Det var jätteroligt på Vift igår. Våra mattar fick först en träningsplanering som skulle ta 10 minuter. Sedan fick vi gå ut och jobba två och två. Jag och matte fick jobba med Villes matte Carina. Först ville min matte träna på att sitta- ligga-stå, ja inte hon egentligen utan det var ju jag som skulle göra det. Vad min matte måste tänka på är att tydligt berömma mig med rösten och att göra det långsamt. På tävlingar ska varje moment ta en stund.

Nästa sak vi gjorde var att träna framdelsvändning - precis som på en häst. Min matte gick framåt i en cirkel och jag skulle gå tätt intill henne och tänka på att vrida in min lilla rumpa så att den inte stack ut. Först gick min matte i en för liten cirkel och då satte jag mig efter nästan varje steg så då sa Lottis till matte att gå i större cirkel. Mycket lättare!

Nu var det dags att träna apport. Det är inte så att jag ska springa och hämta saker, även om det inte är svårt, utan jag ska ta en apportbock i munnen och hålla den en stund. Det går så där. Jag tror att min matte tycker att jag måste träna mycket mera på. Men då vill jag göra det som Ville fick göra. Hans matte kastade iväg apportbocken som Ville fick hämta. Innan han kom fram till sin matte började hon springa ifrån honom. Det såg så roligt ut, så det vill jag göra nästa gång vi tränar. Jag tror att Lena och Lena (Tintins matte och Yatzys matte) och min matte bestämt att träna på lördag på Kransmossen. Det ska bli kul om jag får träna apportering.

Det sista jag och matte träna på var "rutan". Idag kom matte ihåg vad hon skulle göra - så det blev bra. Men nu höll jag på att glömma, jag gjorde rätt när vi hoppade! Ibland springer jag runt hopphindret istället för att hoppa över det när jag kan det hur lätt som helst annars. Men min matte har kommit på att när vi tränar i typ skogen så säger hon "hoppa, Embla" och inte "hit, Embla".

Jag var så trött när jag kom hem att både matte och jag somnade tidigt. Eddie kom förstås och knödde sig ner i sängen han också.

Med tassarna på tangentbordet - EMBLA

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post50