Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Pinsamma matte!

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Thu, June 25, 2009 10:19:18

Vet ni vad som hände på kvällspromenaden igår?

Jo, det var så att när vi skulle gå ner mot stan stod en granne, som bor ca 100 m från oss, på trottoaren med sin jakthund. Hunden skällde och var ganska vild. Han ville att matte skulle komma fram med oss så att vi kunde hälsa på varandra. Men matte ville inte det för hon tyckte att hans hund måste lugna ner sig. Hon var nog lite impad att jag och Eddie faktiskt var väldigt lugna och att vi hade satt oss ner utan att hon sagt till oss. Då tryckte han till sin hund och försökte få honom att sätta sig genom att med våld trycka ner både rumpan och huvudet. Det såg ut att göra riktigt ont för den här hussen är svetsare och jättestark. Stackars J skrek i högan skyn och matte blev jättearg och sa till honom att så får man inte göra. Hussen lyssnade inte utan nu tog han tag i nackskinnet och vred om. Matte gick i taket och sa att det var djurplågeri och skulle anmäla honom om han inte slutade. Han blev jättearg på min matte - men hon är sådan. Är det något djur som drabbas av elaka människor tänker hon sig aldrig för utan går fram som en bulldozer.

Så nu har nog matte gjort en granne som hon känt i 25 år riktigt arg på henne. Men å andra sidan- de som är elaka mot djur (och människor) är inte värda att känna, enligt henne. Och hon har haft ögonen på den här mannen sedan hans granne runt hörnet berättade för henne att J varit bunden vid en cirkelsåg ( eller liknande) som han hade utomhus och snott in sig. Han blev jättearg på grannen när hon sa till och tyckte att hon inte skulle lägga sig i. Dessutom har min matte aldrig sett honom gå ut och gå med sin vovve. Inte undra på att J har mycket energi.

Eddie och jag blev nog lite chockade av det här bråket för matte tyckte vi var så lugna under resten av promenaden. Men vi tänkte, jag och Eddie, att vi har världens tur som har en sådan snäll familj som älskar oss över allt annat och gör roliga saker med oss. OCH FRAMFÖR ALLT aldrig någonsin slår oss, utan bara ger oss hur mycket kärlek som helst.

Med mina små tassar på tangentbordet

Embla

  • Comments(0)//emblasblogg.hundochkatter.se/#post54