Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Promenader på Bråt

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Sat, March 21, 2009 18:35:01

Hej på er!

Det har varit en härligt vecka med massor av promenader! Varje dag har matte, jag och Eddie varit på Bråt och busat. De flesta dagar t.o.m 2 ggr- först på morgonen kl halv sex och sedan sent på kvällen. Min matte tycker det är bäst att vara där innan alla människor kommer med sina hundar så att vi kan få springa lösa. Vi brukar vara där 1,5 timme varje gång.

Vi brukar passa på och träna när vi är och just nu håller jag på att lära mig "skänkelvikning" eller vad jag nu ska kalla det. Det innebär att jag ska stå mittemot matte och när hon tar ett litet, litet steg åt vänster - eller som hon nu gör bara lutar sig lite åt vänster - så ska jag kliva åt höger (det blir det från mitt håll). Och det ska jag göra samtidigt med både framben och bakben. Det var ganska lätt och jag fattade med en gång - nästan. Jag är ju border collie och vi sägs ju vara så lättlärda.smiley

Kolla in den här länken så får du lära dig jättemycket bra saker om just oss bordisar. Missa inte att du bläddrar fram längst ner till höger på den sidan. Min matte tycker att den är jättebra den hemsidan. Hon säger att om hon varit 30 år yngre skulle hon ha velat vara hund au-pair där. För de tar tydligen emot tjejer och killar till sin kennel. Den här bloggens ägare har varit aupair där. Hon är från Sverige och här tre jättesöta bordisar, klicka här.

Här är lite bilder från promenaden igår. Det är Eddie som har helt vita ben fram - jag har lite mera brunt och svart på mitt ena framben.

Kolla in den här labradoren som "går i sömnen"!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Madeleine Mon, April 06, 2009 10:34:31

*skrattar*
Det var verkligen en härlig video! Nog för att hundarna jag haft har sovit och drömt en massa, men aldrig så...

Stället där jag var jourhem ett tag heter "hundis" http://www.hundis.nu/index.html

De har en länk med omplacerade hundar dit jag skickat in en del bilder på Wilma. De har hunnit placera om en hel del under åren så jag har för mig att det finns flera Wilmor, men bara en Wilma som är Grand Danois.

Har hittills haft så fruktansvärt mycket att göra, vi har ju haft NP i engelska och en massa att rätta... och blivit lite efter i mina andra kurser som jag går... håller just på o ser till att komma ifatt nu under lovet... sen ska jag titta in mer på dina andra sidor med SVA också.

Jag hälsade Rony o Jessica, vi satt o sambedömde engelska uppsatser på fredagen tillsammans med en till lärare.

Ses på konflikthanteringen!
Madeleine