Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Vift den 1 juni

Komma ihåg att träna påPosted by Ewa Ögren Mon, June 01, 2009 21:06:59

Idag var jag och matte på Vift. Det var så varmt och jag och matte var ganska trötta. Minmatte för att hon sovit dåligt i natt och jag blev trött för att hon var trött.

Vi tränade på att ha bra ögonkontakt under fotgående. Matte använde sig av extern belöning och hade en skål med godis stående en bit ifrån mig. Vi testade på bakom mig och framför mig. Min matte tycker nog att vi behöver träna på det lite mer. Sedan fick vi träna två och två men eftersom vi bara var tre vovvar idag och Tintin inte var med så fick jag och matte träna med Lottis.

Lottis fick först och främst tala om för matte att hon måste peppa mig för annars blir jag så dämpad - särskilt idag när matte är så trött. När matte blev piggare blev jag mycket bättre. Tänk på det matte att du måste peppa mig...

Innan vi gick hem tränade vi platsliggning i grupp och det gick hur bra som helst som vanligt. Men idag gjorde våra mattar en annan sak när de skulle gå tillbaka. De fortsatte förbi oss ett par meter och då var vi förstås tvungna att vänta på huvudet för att se vad de sysslade med. Men det gjorde nog inget för matte sa inget och jag fick springa fram till skålen och hämta mitt godis.

Jo, en sak till tränade jag och matte på - apport. Först höll jag apportbocken bara en sekund innan jag spottade ut den, men sedan fattade jag att matte ville att jag skulle hålla den lite längre.

Vet ni vad jag fick syn på när jag kom hem? Kolla in bilderna så förstår ni...Sedan är det några filmer om supersmarta hundar - alltså ungerfär som jag.

Supersmart hund nummer 2

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.