Emblas blogg

Emblas blogg

Hej och välkommen till Emblas blogg!

Nu vet ju alla att hundar inte kan skriva så jag får hjälp av min matte. Vi har tänkt skriva om hur det går när vi tränar tävlingslydnad - om vi ska tävla eller ej vet vi inte än. Vi tränar för att ha något roligt att göra tillsammans. Vill du vara med och komma med tips och träningsråd är du välkommen hit till Emblas blogg.

Hälsningar Embla och hennes matte Ewa

Medel mot fästingar

Gott och blandatPosted by Ewa Ögren Thu, June 11, 2009 18:09:27

Jag och min matte i växthuset den 10 juni-09. Jag har precis fått ett skrapsår på nosryggen efter att jag och Eddie sprungit runt, runt växthuset.

Hej!

Min matte pratade med min uppfödare Eva idag och fick då det här receptet på hemmagjort medel som man ska spraya på oss morgon och kväll. Eva säger att det fungerar jättebra så min matte ska pröva och göra en sats ikväll. Här är receptet för den s om är intresserad att pröva:

1 liter vatten som blandas med en 1/2 kryddburk (normalstor) timjan och lika mycket rosmarin. Koka upp och sjud i 15 minuter. Låt dra i minst 1 timme. Blanda sedan i 2 msk vinäger och 2 msk citronsaft. Sila och häll upp i sprayflaska. Spraya sedan på oss vovvar 2 ggr om dagen. Min matte hittade den här länken där ett liknande recept finns med (kan tydligen användas på katter också) och med bra fakta om fästingsjukdomar.

Min matte återkommer sedan längre fram och berättar hur det gått. Hon vill ju helst inte köpa sån't där fästinghalsband eller Frontline och liknande. Men hon säger att det är som att välja mellan pest eller kolera. Hon är ju samtidigt så rädd att jag och Eddie ska få någon fästingburen sjukdom.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.